Matematik

differentiering

16. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

Hvordan differentierer man denne?

f(x) = √-3x^2 + 12

ville blive glad for mellemregningerne

på forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Som sammensat funktion.


Svar #2
16. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 f(x) = 3x^2 - 2ln(x) ,  x  > 0 

når den skal differentieres skal man så se den som en sammensat funktion?

Jeg får det til følgende:

f ´(x) = 3(2ln(x))^2*(-2* 1/x)

er det rigtigt?

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Nej - den skal du bare bruge ledvis differentiation til.


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.