Fysik

Energi

16. juni 2009 af maya983 (Slettet)

Under et overordnet emne, der hedder "Energiformer" (til eksamen)..

Hvilke energiformer er vigtige at nævne? Og hvad kan der fortælles om dem? Hvis nogen evt. har gode links eller bare ideer =) På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af minlaban (Slettet)

 Jeg er selv ved at skrive om det samme. Jeg har valgt at komme ind på: Kinetisk, potentiel, mekanisk, kemisk og elektrisk energi :)  

Jeg har kort forklaret hvad de forskellige går ud på. Og dertil forklarer jeg et par formler :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2009 af Isac (Slettet)

Jamen, der er jo ret mange emner at snakke om! Som : Mekanisk energi, Elektrisk energi, Kemisk energi, Kerneenergi, Strålingsenergi, Termisk energi.

Og en godt link til alle disse må jo blive http://da.wikipedia.org/wiki/Energi På trods af at wikipedia har det med at skrive meget "formelt" og til tider indviklet, er det altså en god side lige at skimte.

I forhold til fysik kunne du jo snakke om mekanisk energi og behandle den potentielle og kinetiske energi og behandle formlerne for begge (henholdsvis Pot=m*g*h og Kin=½*m*v2) og snakke om hvordan de sammenvirker i et system - Altså at den samlede energi altid er den samme men størrelserne på de to værdier ændres i forhold til hinnanden. Ved Elektrisk energi er det nemt at snakke om hvordan den elektriske energi bliver båret i kredsløb og self opskrive nogle af den elektriske energis love (Ohms U=R*I osv.. man kender den bøvede smøre med el formler). Ved Kerneenergi, Strålingsenergi kunne man jo snakke om hvordan det virker og hvordan vi udnytter det i atomkraftværker. Og ved Termisk energi kunne man jo snakke om, hvordan atomerne bevæger sig hurtigere ved højere termisk energi-tilstand - men kan stå helt stille ved 0 k eller -273.15*C. Var da et lille puf i en retning, ved ikk lige hvor meget var inspirerende - men var selv oppe i går i fysik så havde det lige friskt i hovedet! :p
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2009 af Jerslev

#2: Alt bevægelse ophører ikke ved 0K - kvantemekaniske effekter forhindrer det.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2009 af minlaban (Slettet)

Jeg skal op i det i morgen. og er rigtig nervøs for formlerne. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre ved dem? Skal jeg bare forklare hvad M G og H er? eller skal jeg regne ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2009 af Isac (Slettet)

Synes da godt du kunne forklare lige hurtigt, hvad de forskellige ting er. Pointen er jo bare at de skal se at du kan forstå det. Så tror ikke det bliver nødvendigt at regne det ud, med mindre de beder dig om det (Hvilket jeg ikke kan forestille mig) Så længe du kan overbevise censor og din lærer om at du kan dit stuff og forstår det - Så er alle udregningerne jo bare eksempler :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2009 af minlaban (Slettet)

 Okay det var også det jeg havde tænkt mig at gøre. Det er ingen hemmelighed at fysik er det jeg er dårligst til. Så er virkelig nervøs for i morgen. Men håber ikke det er så slemt. Jeg har det jo kun på C så det er jo begrænset hvor meget de kan forventer.. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2009 af Isac (Slettet)

Nej, kan du have ret i. Men det er jo også lettere end man forventer( når man lige er kommet i gang med at snakke). Men med C niveau render du vel også rundt med en "Orbit C" bog som er lidt inde på Termisk, Potentiel, kinetisk og kemisk og noget med de forskellige energikvaliteter. Så hvis man bare kan det grundlæggende i den, skulle man være ret sikker.
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2009 af minlaban (Slettet)

Ja det er nemlig rigtigt :).
Mit spørgsmål var meget åbent. Det lød sådan: præsenter i et oplæg emnet Energi. Jeg skulle ikke have fokus på noget bestemt. Så jeg har bare valgt de ovennævnte ud og så snakket lidt om energibevarelse. så håber jeg det går. jeg skal bare bestå. så er jeg glad. jeg har ikke så høje forventninger ellers hehe. Men det er først kl tolv i morgen. Så jeg kan lige nå at læse det i bogen et par gange i morgen inden jeg skal op også :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. juni 2009 af keg (Slettet)

Husk også lige vedvarende energi, som er solenergi i sidste ende. Denne forårsager så vindenergi,  og har også været årsag til kuldannelse ( planterester under jordlag= højt tryk), som så er brudt til at fyre med , hvorved der dannes varme, som kan omdannes til damp, som kan omdannes til bevægelsesenergi.

Energi kan i et lukket system ikke forgå, men blot blive omdannet fra en form til en anden.

Held og lykke imorgen :)


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.