Matematik
Hjælp til matematik
13. december 2004 af
**Hellagood** (Slettet)
Jeg skal differentiere funktionen: f(x)=(x-2)/(sqrt(x))..
Jeg er nået til ((Sqrtx)-(x/2*sqrtx)-(2/2*sqrt))/x.. men jeg sys ikke rigtig jeg kan komme videre.. nogen der kan hjælpe..?
Jeg er nået til ((Sqrtx)-(x/2*sqrtx)-(2/2*sqrt))/x.. men jeg sys ikke rigtig jeg kan komme videre.. nogen der kan hjælpe..?
Svar #1
13. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
g(x)=x-2
g'(x)=1
h(x)=sqrt(x)
h'(x)=1/(2sqrt(x))
f'(x)=[g'(x)*h(x)-g(x)*h'(x)]/[h(x)^2]
g'(x)=1
h(x)=sqrt(x)
h'(x)=1/(2sqrt(x))
f'(x)=[g'(x)*h(x)-g(x)*h'(x)]/[h(x)^2]
Svar #2
13. december 2004 af **Hellagood** (Slettet)
Ja så langt er jeg også kommet men det er når brøken skal forkortes det begynder at gå rigtig galt..
Skriv et svar til: Hjælp til matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
