Matematik

eksponentielle udviklinger 2

18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Hvis jeg skal tegne grafen for en eksponentiel udvikling, heddr formlen så ikke y = b * ax

Så hvis den fx ser således ud y = 178 * 0,8x

Så er 178 der hvor b skære y-aksen, og 0,8 er hældningen ikk? Hvordan kan jeg så se om stregen går ligesom den her vej / eller den her vej \ ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af mathon

...hældningen er ln(0,8)*y


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2009 af mathon

grafen er en ret linje på enkeltlogaritmisk papir
med hældningstal log(0,8)


Svar #3
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

hvorfor det der log foran? skal det skrives nogle steder, eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2009 af mathon

y = 178 * 0,8x

log(y) = log(0,8)*x + log(178)
eller skrevet

Y = A*x + B           i enkeltlogaritmisk afbildning

hvor
Y = log(y)
A = log(a)
B = log(b)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2009 af Tamara- (Slettet)

okay, hvis du ikke kender log så glem det.

sæt forskellige x værdier ind i din ligning, fx. 2 , 3 og 4

hvis y værdien bliver højere for hver gang du tager en højere x værdi er det en linje der ser sådan her / ud. hvis y bliver mindre er det omvendt.

men jeg kan fortælle dig at Hvis a er under 1 er det en eksponentielt aftagende funktion (\), hvis x er over, er det en eksponentielt voksende funktion(/). så i dit tilfælde et det en aftagende funktion..


Svar #6
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Så hvis tallet er under 1, skal linjen gå denne her vej \ på enkeltlogpapir. Og hvis tallet a, er over 1, skal linjen gå denne her vej / ?

Har jeg forstået det :D ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2009 af Tamara- (Slettet)

yep (:


Svar #8
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

super .. tak :D


Skriv et svar til: eksponentielle udviklinger 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.