Matematik

Eksponentielle udviklinger

18. juni 2009 af MadsPalle (Slettet)

 Hej Alle!

Jeg har brug for hjælp i emnet Eksponentielle udviklinger til mundtlig matematik

Der ønskes endvidere en gennemgang af en metode til beregning af forskriften for en eksponentiel udvikling ud fra to givne funktionsværdier. Der ønskes ikke en anvendelse af formel (57) og formel (58).

Du kan i din gennemgang eventuelt tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor der er en eksponentiel udvikling

f(-3) = 10                                 f(5½) = 2

Nogle der kan/vil hjælpe mig med denne udregning?

På forhånd tak

Mvh Mads Pallesen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af olise22 (Slettet)

a=x2-x1 √ y2y1

Der står kvadratrod imellem dem. 

Derefter findes b. Sætter et kendt punkt ind i forskriften, sammen med a, og isolerer b. 

Dine værdier er (x1,y1), (-3,10) og (x2,y2) (5½,2) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2009 af keg (Slettet)

Du kender den generelle formel for en exponentiel funktion

f(x) =b *ax   hvis du nu indsætter dine opgivne værdier i denne ligning, bør du kunne finde forskriften for  denne funktion gennem de to angivne koordinater, (find først a og derefter b)


Svar #3
18. juni 2009 af MadsPalle (Slettet)

Det kan ikke gøres anderledes? fordi der står jo at "Der ønskes ikke en anvendelse af formel (57) og formel (58)." hvilket er dem i har foreslået?

Mvh Mads


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2009 af mathon

indtegn på enkeltlogaritmisk papir

Y = Ax + B

aflæs A og B

a = 10A
b = 10B

y = b*ax


Skriv et svar til: Eksponentielle udviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.