Matematik

Hvordan man kan løse ligninger og uligheder grafisk?

21. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

 Hej

Jeg skal til årsprøve imorgen og har virkelig brug for hjælp ! Jeg håber I kan hjælpe mig. Hvis det bliver nødvendigt med en lommeregner så har jeg en TI-89 . Håber I vil vedlægge en instruktion hvis lommeregneren bliver nødvendig ! 

Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af kimor (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2009 af AhSe (Slettet)

Hvis du fx. har en ligning som hedder 2x = 4 (bare for at holde det simpelt) kan du tegne to linjer i et koordinatsystem. En linje som hedder y = 2x og en linje som hedder y = 4. De to linjer vil skære hinanden i punktet P(x,f(x)). I dette tilfælde vil x = 2 og y = 4. Skæringspunktet aflæses altså til P(2,4).

Hvis de to linjer aldrig skærer hinanden, er udtrykket falsk, og har ingen løsninger. fx: 3 = 4.

Hvis udtrykket er sandt, fx. x = x, vil de to linjer ligge oveni hinanden, og løsningsmængden være alle reelle tal.

Håber du kunne bruge mit svar, ellers er du velkommen til at spørge. :) Held og lykke med årsprøven.


Skriv et svar til: Hvordan man kan løse ligninger og uligheder grafisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.