Matematik
Rettelse af mat. opg.
15. december 2004 af
henrik_va (Slettet)
Grafen for f(x)=ax(i anden)+2x-3 har toppunkt på x-aksen. Bestem tallet a :
Har jeg fået til dette:
x= -2 (plus/minus) kvadratroden af 2(i anden)-4a*(-3) /2a =>
a= (-2 (plus/minue) 4 / 2 =>
a= -3 ; 1
Hvis dette er rigtigt, hvor vil toppunktet så ligge hvis man skulle tegne den. Hvis det ikke er rigtigt, hvad har jeg gjort så forkert..??
Har jeg fået til dette:
x= -2 (plus/minus) kvadratroden af 2(i anden)-4a*(-3) /2a =>
a= (-2 (plus/minue) 4 / 2 =>
a= -3 ; 1
Hvis dette er rigtigt, hvor vil toppunktet så ligge hvis man skulle tegne den. Hvis det ikke er rigtigt, hvad har jeg gjort så forkert..??
Skriv et svar til: Rettelse af mat. opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
