Studievejledning

GSK: Problem med Historie og Tysk(Hjælp!)

27. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Jeg er stødt ind i et lille problem. På grund af de nye specifikke adgangskrav regler, så skal jeg have "dansk A, engelsk B samt enten historie B, idehistorie B eller samtidshistorie B. Desuden skal jeg have yderligere et sprog på A-niveau, dog kun B-niveau, hvis der er tale om et fortsættersprog. Alle fag skal være bestået."

Det er meget lang tid siden at jeg havde tysk og historie(folkeskolen), da de ikke var obligatoriske på HTX. Derfor skal jeg have de to fag for at komme ind på den uddannelse jeg vil søge på uni, Historie er jeg god til, men jeg er virkelig dårlig til tysk(3 folkeskoleår med en vikar = dårlige tyskkundskaber). Jeg vil søge ind på universitetet til næste år og jeg troede derfor at det var piece of cake at læse 2 fag på et år. GSK systemet er bare ikke let at forstå og der er total mangel på brugbare informationer.

Jeg har 2 simple kriterier.

1. Jeg SKAL have historie b og tysk b

2. Jeg SKAL have SU.

Det skal foregå i Københavns området og derfor så jeg lidt på kvucs hjemmeside. Enten er informationerne på den hjemmeside virkelig dårlige eller også har de valgt at ligge samtlige timer oveni hinanden. For at få SU skal man have min. 16 timer om ugen. Det kan derfor godt være at jeg skal have et tredje fag udover Historie og Tysk. Her har jeg set på Erhvervsøkonomi.

Så kommer det store problem. De har en liste med hold og udfra den liste er det nærmest umuligt at sammensætte et skema med 2-3 fag. Kan det virkelig passe at jeg ikke kan tage 2 eller 3 fag på et år, bare fordi dem som har lavet holdene har placeret dem oveni hinanden!

Er der nogle som kan hjælpe, for det er virkelig frustrerende det her. Jeg gider fandme ikke bruge 2 år på et læse 2 sølle fag, bare fordi de har har lagt holdene oveni hinanden. Jeg håber nogle evt. kan hjælpe eller er stødt ind i samme problem.


Svar #1
27. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Forresten. Hvis jeg kun har haft tysk 3 år i folkeskolen, skal jeg så have det som hedder C-B? Eller skal jeg først have 0-C og så C-B? eller skal jeg have det som hedder 0-B... 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. juli 2009 af Frazer (Slettet)

Hej thelonly. Jeg kan godt se det ser fustrerende ud for dig,for det første behover du ikke tage 0-C.Du kan sagtens tage C-B niveauet.Jeg er også havnet i den situation at jeg ikke har haft skole fag i meget lang tid.Men med flid og arbejde kan du sagtens klar det.Du har kun brug for viljen og resten kommer ad sig selv.Prøv så meget du kan at bruge de midler du har fx bøger,internet og selvfølgelig siden her.Og lad det ligge i hovedet på dig at du virkelig kan.Så Vil du helt sikkert bestå faget.

Held og Lykke kære :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. juli 2009 af Noldidk

Hej (:

havde virkeligt også svært med tysk, men lænede mig op af mine ynglings film, musik og sådanne ting, og det hjalp mig rigtig meget! Ellers kunne du jo altid prøve  og lede efter nogle kurser/aftenkurser osv for du er sikkert ikke den eneste.

- Nicole


Svar #4
28. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Det lyder rigtig godt at jeg kan "nøjes" med C-B, selvom jeg kun har haft faget i folkeskolen. Det er i forvejen ret ærgeligt at reglerne er blevet lavet om og så at de oveni købet har gjort det nærmest umuligt at finde ud af hvordan man skal tage timerne og hvor de ligger. Det er lidt vildt at man ikke kan tage 3 fag på et år, uden at de skal overlappe hinanden.

Indtil videre er jeg kommet frem til følgende:

Efterår: Tysk C-B

Forår: Historie C-B

Nogle som ved om de hold som der står på KVUC er dem som der er? For evt. ville jeg gerne læse Historie nu her(efterår) og så Tysk senere(Forår). Jeg kan også se at der kun tilbydes Latin her i efteråret. Lidt underligt at det ikke er de samme fag som bliver tilbudt i hvert semester.

Hvorfor er det også at der står at man kan supplere i en del fag, men at de så ikke tilbyder dem! Det er da direkte latterligt! Så det er altså tilladt at supplere i faget, men bare surt at det ikke bliver tilbudt nogle steder... Det forstår jeg slet ikke...


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. juli 2009 af SicaCs (Slettet)

Altså hvis du slet ikke har haft noget tysk på gymnasiet og derfor ikke har opnået C-niveau, så vil jeg da mene, at du skal læse tysk 0-B.

Og det samme må jo gøre sig gældende for historie. Hvis du intet har haft skal du have det fra 0-B.

Men du kan selvfølgelig dele det op og læse 0-C og så bagefter C-B, men man kan ikke optages på et C-B hold, hvis man ikke har bestået C-niveauet.


Svar #6
29. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Det er ufatteligt så svært det skal være at tage 2 fag som Historie og Tysk, total mangel på informationer. Jeg troede virkelig at det ville være let bare at tilmelde sig de to fag, men det er jo total umuligt... Nu er jeg også tvunget til at ringe til VUC i Århus, fordi den i København holder mega lang ferie. Det giver ingen mening at de holder så lang ferie her op til studiestart. Det er typisk det offentlige at ALLE holder ferie på samme tid.

Bare det at finde ud af om jeg kan tage C-B er nærmest umuligt.

Jeg kan se at der ikke tilbydes 0-B, faktisk tilbyder GSK slet ikke andet end C-B. Så hvis jeg ikke kan tage C-B, så er jeg tvunget over på HF hvor jeg skal bruge et helt år på først at tage 0-C og så C-B... også selvom jeg ville kunne studere intents og klare det hele på et halvt år, så tillader GSK det muligvis ikke... Jesus FUCKING Christ... Det er jo et helvede...

Nu venter jeg lige til kl.13(Hvor VUC Århus åbner)... så håber jeg at de er lidt længere fremme i skoene end dem i København,,,


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. juli 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Lige et spørgsmål. Hvilken uddannelse er det, du søger ind på? Og har du ikke istedet for tysk haft et andet fremmedsprog, der kan give dig adgang, samt enten idéhistorie B eller samtidshistorie B? Burde være nok til de fleste uddannelser, så vidt jeg har forstået det.

Mvh


Svar #8
29. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Forhelvede noget fucking pis(+ diverse andre bandeord). Ifølge KVUC så kan jeg ikke tage Tysk og Historie på 1 år. Det er jo mega meget til grin at jeg ikke kan tage to fag på et år, fordi der for det første næsten ingen hold er og for det andet ligger holdene oven i hinanden.

De må da forhelvede vide at der er rigtig mange som skal supplere på grund af de nye regler... og Tysk + Historie er der rigtig mange uddannelser som kræver, hvorfor ligger man så de to fag oveni hinanden. Hvorfor bliver der ikke tilbudt Tysk 0-B! Jeg har aldrig i hele mit liv oplevet noget lignende, jeg kan slet ikke få det til at give mening.  

Og hvorfor fanden holder vejlederne i København multi lang sommerferie når vejlederne i Århus ikke gør.

Nogle som har en idé til hvad man kan gøre? Er der evt. et sted man kan ringe til, så man ikke skal vente helt til 3 august med at snakke med en vejleder fra København.


Svar #9
29. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Jeg har endnu ikke fundet ud af hvad jeg skal søge ind på, men dem jeg har set på kræver næsten allesammen et fremmedsprog + historie, idehistorie eller samtidshistorie. f.eks. Hum-bas på RUC.

Jeg har min studentereksamen fra HTX og der var ingen af de fag obligatoriske. dvs. jeg har kun haft Dansk og Engelsk på højniveau. Jeg har heller ikke haft historie, idehistorie eller samtidshistorie. Jeg havde teknologi historie, men det tæller ikke som et adgangsgivende historie fag.

Dvs. jeg er blevet godt og grundigt røvrendt af de nye specifikke adgangskrav... :( 


Svar #10
29. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Jeg forstår det bare ikke... på KVUCs hjemmeside er det kun muligt at tage de to fag sådan her:

Efterår: Tysk 0-C: Tirsdag og torsdag kl. 8.00-10.45 

Forår: Tysk C-B alle dage undtagen mandag kl. 13.25-16.55

Forår: Historie 0-B alle dage undtagen tirsdag kl. 13.25-16.10

Det virker da lidt skidt at jeg det første halve år kun skal have 6timer tysk, men det næste halve år skal jeg have 28timer og være i to lokaler på samme tid, fordi timerne er lagt oveni hinanden. Det er ikke helt godt at jeg ikke kan få presset to fag ind på et år...


Brugbart svar (1)

Svar #11
29. juli 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Og du havde heller ikke fransk eller spansk? Ja, det lyder sgu surt. Det var da også vildt så mange fag, man kan fravælge på HTX.


Svar #12
29. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Jeg havde kun Dansk A og Engelsk A... og det eneste historie jeg havde var teknologihistorie(som åbenbart ikke tæller som et "rigtigt" historie fag).

Jeg kan bare ikke forstå at der ikke er flere der tilbyder Tysk og Historie og jeg kan slet ikke forstå at timerne skal ligge oveni hinanden. Især fordi de fleste uddannelser kræver jo at man netop har haft et fremmesprog + et historiefag...

Jeg må indrømme at jeg er lidt frustreret nu, især fordi tilmeldingsfristen er d. 15 august og vejlederne kommer først tilbage fra ferie d. 3 august(noget som også er dybt latterligt, i Århus har de mere åbent!)


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. juli 2009 af Kanne (Slettet)

Det lyder som om du skal på VUC ikke GSK. GSK er gymnasiel supplerings kursus og kræver du har visse ting i forvejen, men du bør sagtens kunne læse på HF- enkeltfag på VUC. Du skal læse fra 0-B åpå alle med mindre du har noget i forvejen. Det er ikke fordi jeg vil anbefale dig at læse det hele på fjernundervisning. Men måske var det en mulighed at læse et af fagene på fjernundervisning. Jeg ved at de har fjernundervisning på VUC nordjylland, det kræver godt nok at du skal til nordjylland til eksamen ;) men prøv at ring til dem de skulle have åbent.

Du kan se mere på

http://www.vucnordjylland.dk/


Brugbart svar (1)

Svar #14
30. juli 2009 af Kanne (Slettet)

Jeg tjekkede lige på www.kvuc.dk under HF-enkeltfag.

Her kan du få historie fra 10.55 til 12.45 enten man,tirs og torsdag eller man,ons og fredag (det tæller som 6 timer) det er 0-B på 1 år

Tysk 0-C på ½ år ligger f.eks 8-10.45 tirs  og torsdag, og tæller 6 timer

Tysk C-B ligger i foråret (kan ikke lige huske dagene og tæller 10 timer)

Så i efteråret skal du have et andet fag :) Men du skulle vel kunne lade sig gøre, jeg ved selvfølgelig ikke hvad der er plads på og så videre men prøv


Svar #15
30. juli 2009 af thelonely (Slettet)

Nu hedder det jo GSK, ligemeget om det er der jeg læser eller om det er på HF hold. Jeg går stadig ind under GSK, da jeg allerede har en studentereksamen. Men jeg skal formentligt finde et HF hold, da GSK ikke tilbyder særlig mange forløb.

Tysk forts. C-B ½ år er vist allerede optaget. Der er kun et hold og der er sådan en lille rød prik som skulle betyde at holdet er fyldt. Men det virker da lidt spøjst at der kun er et eneste hold. 

Der er også kun et historie 0-B på et halvt år. Imens der er vildt mange på et helt år. Lidt underligt, at der ikke er flere på et halvt år, da man må gå ud fra at de fleste vil hurtigt igennem dem. Hvis der f.eks. er studiestart midt på året, så kan man ikke det.

Men ellers tak for hjælpen, også selvom det ikke helt hænger sammen.

Hvis man følger det du har fundet frem til:

Efterår og forår: Historie 0-B: 6 timer

Efterår: Tysk 0-C: 6 timer

Forår: Tysk C-B: 10 timer: men holdet er fyldt op!

Det er mega dårlig planlægning, lidt underligt at de ikke tilbyder 0-B på et halvt år i begge fag, ligesom i Århus eller blot 0-B på et helt år, det ville jo passe meget bedre ind.

Jeg bliver vel nød til at vente helt til 3 august(!) med at ringe ind og høre om der bliver oprettet flere hold eller hvad fanden man skal gøre hvis man vil have Historie og Tysk på et år.

Pis mig i øret, det er besværligt... tilgengæld er der masser af samfundsfagshold, religionshold og generelt af de andre fag. Lidt underligt, for Tysk og Historie er jo relativt store fag med mange elever... 


Brugbart svar (1)

Svar #16
30. juli 2009 af Kanne (Slettet)

0-B på et halvt år er et meget intenst forløb, og du mister mange studerende på så intense forløb. Og er man syg en uge er man lost - i dansk skulle de have over 20 timer om ugen ....

Du havde jo selv fundet et tyskhold under GSK som kunne bruges.

Forår: Tysk C-B alle dage undtagen mandag kl. 13.25-16.55

Så for mig og se har du alle de hold du skal bruge :) Eksempler nedenfor

Efterår 09

Tid                    Mandag      Tirsdag        Onsdag       Torsdag      Fredag

8-10.45                                  Tysk 0-C                           Tysk 0-C

10.55-12.45 Hist 0-B           Hist 0-B                            Hist 0-B

Forår 10

Tid                    Mandag    Tirsdag           Onsdag       Torsdag       Fredag

10.55-12.45   Hist 0-B     Hist 0-B                                Hist 0-B

13.25-16.55                      Tysk C-B         Tysk C-B      Tysk C-B      Tysk C-B
 

Du mangler selvfølgelig lidt supplering i efteråret, for at kunne opnå SU, men det skulle være det mindste problem. Erhversøkonimi er dog også booket op men hvad med filosofi eller samfundsfag eller..... du kan måske også få godkendt erhversøkonomi på flex som et del af dit tal ;)

Grunden til jeg sagde HF-enkeltfag er at hvis du kigger er der her et andet fagudbud.

Endelig ja tyskholdet jeg nævnte fra c-b det ser optaget ud men snak med studievejledningen, man har som regel ventelister og lignede, studievejledere vil tit gerne hjælpe:) Ellers havde du som sagt selv fundet et hold på gsk


Brugbart svar (1)

Svar #17
30. juli 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Lige en ting: Nej, historie og tysk er ikke nødvendigvis store hold. Dette skyldes, at stort set alle har dem som obligatoriske fag i dagens gymnasielle uddannelser, hvorfor meget få rent faktisk har brug for at tage dem på GSK. Det er ren logik - og da der ikke er særlig mange, der har brug for disse fag, vil der følgeligt heller ikke blive oprettet mange hold. Samfundsfag derimod er der mange, der fra gymnasiet kun har haft på C eller B niveau, hvorfor mange ønsker at supplere efter sommerferien hvis deres ønskede uddannelse kræver det på et niveau højere.


Svar #18
04. august 2009 af thelonely (Slettet)

Jeg prøver lige at finde de hold som du har nævnt... for det ligner min eneste mulighed. Det er bare lidt skidt, for så skal man vel også op til eksamen 2 gange. Så skal man virkelig ikke dumpe første gang(0-C), for så kan man vel ikke søge ind på C-B.

Jeg har desværre haft Samfundsfag på B niveau og Filosofi er det ikke tilladt at supplere i. Jeg får nok lidt svært ved at få nok timer til at få SU, men jeg kan jo oprøve at se om der er nogle ledige hold når jeg har fået mit skema med tysk og historie. Det er også bare ærgeligt at man ikke lige kan få overstået et så let fag som historie på et halvt år. De fleste kan vel klare at bestå historie B på et halvt år, så det virker lidt spild af tid at bruge et helt år på det. 

Jeg kan godt følge din logik, men jeg synes ikke at den helt holder. Tysk og Historie er ikke obligatoriske fag på HTX, så der kommer vel en del studenter fra den del som skal supplere. Der må ihvertfald være flere end et hold. Du kan desuden heller ikke supplere til samfundsfag A(hvis der er noget der hedder det). Jeg synes bare godt at planlægningen kunne være lidt bedre, så man ikke lagde tysk timer oveni historie timer. Det ville være mere logisk at ligge de naturvidenskabelige fag, som matematik, fysik og kemi oveni de humanistiske fag som sprog og historie. Det er jo oftest sådan at man skal have tysk + historie  for at søge ind på de humanistiske uddannelser. 


Skriv et svar til: GSK: Problem med Historie og Tysk(Hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.