Kemi

Reaktionsskema mangler der noget ?

03. august 2009 af Merit-HB (Slettet)

Jeg er igang med at skrive en rapport om Titrering af base (NaOH) i forskellige syrer, i denne sammenhæng har jeg skrevet nogle noter af reaktionerne vores lærer skrev op og jeg synes der mangler noget i en af linjerne i mine noter som her følger:

CH3COOH + H2O <=> CH3COO- + H3O+ (Hvor <=> betyder ligevægt)
CH3COO+OH- <=>CH3COO-+H2O
 

Der er 4 hydrogen atomer på venstre side i 2.linje hvorimod der er 5 hydrogen atomer på højre side, umiddelbart ville jeg tro mine noter i 2.linje måske skulle sige CH3COOH+OH- hvor det sidste H atom går sammen med OH- og danner H2O


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ja, det skal retteligt være CH3COOH + OH-.


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. august 2009 af mathon

CH3COOH + OH- → CH3COO- + H2O

..........

så ikke #1


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. august 2009 af mathon

CH3COOH + H2O <--> CH3COO- + H3O+     er stærkt forskudt til venstre, da dissociationsgraden α
                                                                          er af størrelsesorden 0,01 = 1 %
hvorfor
den beskedne H3O+-mængde hurtigt neutraliseres af den tilblandede NaOH


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. august 2009 af mathon

α = (-ks+√(ks2+4ksc))/(2c)

som med
c = 0,500 M
ks = 10-pks = 10-4,75 ≈ 1,778*10-5

α = (-1,778*10-5 +√((1,778*10-5)2+4(1,778*10-5)*0,5)/(2*0,5) = 0,006 ≈ 0,01


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. august 2009 af Darwin (Slettet)

Du keder dig mathon.


Svar #6
05. august 2009 af Merit-HB (Slettet)

Haha ja du har monster overkilled den her tråd lol men mange tak Mathon du er exceptionel!


Skriv et svar til: Reaktionsskema mangler der noget ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.