Fysik

Hvordan f*nden har jeg løst denne opgave..

05. august 2009 af 215 (Slettet)

Jeg gik lige mine noter igennem, da jeg så en opgave, som jeg ikke havde nogen anelse om hvordan jeg havde løst den.... nogen som lige kunne hjælpe mig med at finde uda f hvordan jeg mon har løst ?


opgaven :


Hvor meget kræver det at destillere 1kg Havvand, og hvor meget koster det.
 
Eopvarmnin = M *c * delta T
E = 376200 J = 0,376200 MJ
Efordapning = M * ML
E = 2257000 j = 2,257000 MJ
I alt = 2,257000 + 0,376200 = 2,6332 Mj
Etilført = P * Delta t
P = Etilført/delta T
P = 2,6332/ 3,6mj/KWh
Penge =2,6332/ 3,6mj/KWh * 1,50 = 1,10 Kr. 
 
 


Svar #1
05. august 2009 af 215 (Slettet)

eller denne ?

12 g is med t1 = -20 °c
Som tilføres 5000 J
hvad er t2 ?

Udregning

Delta E = Mis * Cis ( 0°C -T1) + Ls * Mis + Mvand * cvand * (t2 - 0°C)
T2 = delta E - mis * cis * ( 0°c - t1) - Ls * Mis/ Mvand * cvand
T2 = 5000j - 0,012 kg * 2000 J/(Kg*grad) * (0°c - (-20°c) 334000 j/kg * 0,012 kg/ 0,012kg * 4180 J /( kg*grad) = 10,2073 °c
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Spørges der blot, hvor meget det koster at koge et kilo vand?

#1: Udregn først hvor meget energi der går til at opvarme fra -20 til 0 grader celcius. Udregn herefter hvor meget der går til at smelte isen. Til sidst ved du, hvor meget energi der er tilbage til opvarmning.


Svar #3
05. august 2009 af 215 (Slettet)

ahh.... jeg har bare regnet det ud i en linje eller hvad ?


Svar #4
05. august 2009 af 215 (Slettet)

#1

hvormeget energi der bruges på at destillere det, og hvormeget koster det =


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Ja - reelt set så ved du ikke, om der overhovedet er nok energi til at smelte al isen. :) Jeg har ikke tjekket dine beregninger, men det ser rigtigt nok ud.

#4: Ja, så skal du bare regne ud hvor meget energi der skal bruges til at varme vandet op til 100 grader og derefter koge det. Husk, at saltvand har en anden c-værdi end rent vand.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. august 2009 af mathon

ΔE = (12 g) * (2,0 J/(g*C))*(20 C) + (12 g)*(334 J/g) + (12 g) * (4,186 J/(g*C))*ΔT = 5000 J

         (480 J) + (4008 J) + (50,232 J/C)ΔT = 5000 J
         (50,232 J/C)ΔT = 512 J
          ΔT = (512 J)/((50,232 J/C)) ≈ 10,2 C

         
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. august 2009 af mathon

opgave 1:

...du angiver ingen begyndelsestemperatur...


Skriv et svar til: Hvordan f*nden har jeg løst denne opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.