Matematik

b i eksponentiel sammenhængen 3^x/5

09. august 2009 af mm :) (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal angive b i eksponentiel sammenhængen 3^x/5..

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan ser den generelle formel ud for en eksponentiel sammenhæng?


Svar #2
09. august 2009 af mm :) (Slettet)

y= b*a^x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Kan du så bruge det til at finde b?


Svar #4
09. august 2009 af mm :) (Slettet)

Jeg har tænkt på at 0,2 * 3^1 = 0,6

og at 3^1/5= 0.6

Men kan ikke komme videre med det..


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Naah, du skal tænke, at du har en funktion på formen b*a^x, og du får bare sat tal ind på a og b's plads. Så skal du så identificere, hvad der er a og b. Altså:

a = ...

b = ...


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. august 2009 af mathon

y = b*ax

y = 3x/5 = (1/5)*3x = 0,2*3x


Skriv et svar til: b i eksponentiel sammenhængen 3^x/5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.