Matematik

Terninger - Sansynlighed

10. august 2009 af Larsensk (Slettet)

Sansynligheden for at slå en 6'er med en terning er, der er man 5:1 underdog.
Hvis man tilgengæld får 2 slag til at slå en 6'er, hvad er odds'ne så ??
Og hvordn regner i det ud ?
På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2009 af PedeV (Slettet)

Odds'ene er 2 * (1/6) eller om man vil 1/6 + 1/6 = 1/3

Dermed ser vi at chancen for at slå en sekser ved enten det første eller næste slag med en terning er ~33%. Vi siger vi anvender "enten eller" princippet, som siger at sandsynligheden for at en hændelse eller en anden sker, er lig med summen af de to hændelsers sandsynlighed.

Hvis du derimod vil bestemme sandsynligheden for at slå to seksere ved to slag med én terning er sandsynligheden en anden. Her anvender vi "både og" princippet, der siger at sandsynligheden for at den ene hændelse OG den anden sker er produktet af de to hændelsers sandsynlighed.

Odds'ene er (1/6)2 = 0,02777777777777777...8

Dermed bliver chancen ~2,8%
 


Svar #2
10. august 2009 af Larsensk (Slettet)

tror den er der. Lige et ekstra eksempel:
I poker f.eks.
sandsynligheden for at ramme et kort på turn er 4.2:1 (underdog)
hvis ike det lykkedes er sansynligheden nu 4.1:1 (underdog) på river.
Hvad vil den være hvis man blot skal trække sit kort på ét af kortene.
de egentlige tal er: 38:9 & 37:9


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2009 af PedeV (Slettet)

Mener du at dig og villain eksempelvis er all in og du så vil vide hvad din chance er for at ramme din out på enten turn eller river?


Svar #4
10. august 2009 af Larsensk (Slettet)

præcis, eksemplet er med en flushdraw.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2009 af PedeV (Slettet)

Kunne jeg godt se ud fra din 9 outer.


Svar #6
10. august 2009 af Larsensk (Slettet)

men har læst at 4.2:1 og 4.1:1 så bliver til 1.9:1.
Kan bare ikke få det til at passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2009 af PedeV (Slettet)

Først skal du lige vide hvordan du omregner odds'ene til din sandsynlighed for at ramme

Måden man omregner odds på er at man stiller brøken 1/(odds+1) op. I det her tilfælde bliver det:

1/(4,222...+1) = 1/5,222... = 0,19149.

Du ved selvfølgelig godt at 0,1914 for at ramme på turn er fuldstændig analog med 19,14% chance for at ramme på turn. Samme udregner vi for chancen på river:

1/5,1111 = ,195652 hence 19,57% chance for at ramme hvis du altså ikke har ramt turn, men vælger at trække igen.

Det du så siger er: Jeg går all in og håber på at spike min FD på ENTEN turn ELLER river, hvad er sandsynligheden så? Her skal du anvende "enten eller" princippet.

Hvorfor din chance så er:

19,14 + 19,57 = ~39%

EDIT: Jeg har afrundet en del fordi jeg ikke lige har nogen anden lommeregner end den på computeren. Jeg vil tro du i de fleste tilfælde hvor du har en 4 flush på floppet har ~33-39% chance for at complete dit draw alt efter om din modstander har ét af dine kulører.


Svar #8
10. august 2009 af Larsensk (Slettet)

skide godt ! :D tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2009 af PedeV (Slettet)

NB!

Hvis din beslutning skal være acceptabel - fra en matematisk synsvinkel - skal du huske at udregne dine pot odds før du kalder/folder.


Svar #10
10. august 2009 af Larsensk (Slettet)

i know :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. august 2009 af sHastrup (Slettet)

#2 PedeV du siger:

"Odds'ene er 2 * (1/6) eller om man vil 1/6 + 1/6 = 1/3"

Hvad så hvis du har 6 slag til at slå en 6'er og man bruger din metode? Er det 100% sikkert at du vil slå en 6'er på 6 slag? Skal du ikke argumentere ud fra binomialfordelingen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. august 2009 af PedeV (Slettet)

Okay jo det skal jeg vel... Men det gider jeg altså ikke lige til.


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Så er det jo ikke korrekt hvad du fortæller den stakkels Libbie :-) Sandsynligheden er ikke 1/3, men en anelse lavere.


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. august 2009 af PedeV (Slettet)

Det er jeg simpelthen for træt til lige nu. Det er også ligemeget hvad den reelle sandsynlighed er, for jeg slår altid seksere 1/3 af gangene i det her situationer ;-)

Selvfølgelig er chancen lidt under, jeg var måske lidt hurtigt ude, men beregningerne er nu også mest i møntet til poker og hvordan han kan bruge matematikken til at forbedre sit spil der.


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Ja, det er den sikkert. Jeg forstår ikke resten af indlægget, der omhandler poker, men det ser spændende ud :-)

Jeg synes dog godt, at jeg kunne tillade mig at rette dig, når du nu også skal til at studere sandsynlighedsregning på uni!


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. august 2009 af PedeV (Slettet)

Selvfølgelig afviger hans antal af seksere engang i mellem med hans antal af rul, især når vi kun har med 2 kast at gøre. Det med binomialfordeling har jeg aldrig haft om i skolen, så der må jeg sgu sige pas.

Jeg forstår ikke lige hvorfor det skulle være lavere end 1/3, som du siger, måske fordi jeg er træt. Det kan også være det er min logik der fejler. 

Hvis han i gennemsnit rammer 1 sekser på seks kast (andet kan vel ikke lade sig gøre?), så ruller han vel 1/3 seksere på 2 slag? Dermed ikke sagt han nødvendigvis har 100% sikkerhed på at ramme sekseren ved sjette kast, men i løbet af 6000 kast vil han nok have kastet ~1000 seksere.

Edit: Binomialfordeling har vel noget at gøre med afvigelse og varians, I suppose?


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. august 2009 af PedeV (Slettet)

However, det vigtige var hans spørgsmål om poker og med hensyn til dem er jeg næsten hundrede procent sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Hvad vil du så sige at sandsynligheden er for at slå én 6'er på 7 slag ? Efter din logik er den 7*(1/6). Kan du selv se at kæden hopper af? :D Anyways, binomialfordelingen bruges til at regne dette ud. Det skal du nok lære om :-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. august 2009 af PedeV (Slettet)

Hm...

Efter 7 slag har han vel i gennemsnit slået 1,1666... seksere. Altid nemmere at forholde sig til større tal. Sandsynligheden for at han slår <1000 seksere ved 7000 kast er nok rimelig lille. Og i gennemsnit vil han kaste 1167 seksere efter 7000 kast, tror jeg nok.


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Ja selvfølgelig. Men jeg spørger til sandsynligheden for netop én 6'er.


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.