Kemi

negative partikler ud af metal!?

11. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Hej

hvordan kan man trække negative partikler ud af metaller vha spændingsforskel?

og hvad er spænding for noget, kan ikke rigtig forestille mig det?!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2009 af mathon

en spændingsforskel
er en forskel i elektrisk potentiel energi per ladning
hvorfor enheden
er
J/C = J/(As) = V


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. august 2009 af mathon

...spændingsforskellen i metallet opstår ved ladningsforskydning...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2009 af mathon

Når den elektriske feltstyrke (målt i N/C = V/m) mellem to spidse elektroder (metaller) i indbyrdes kort afstand er tilstrækkelig stor til at udføre det fornødne katodeelektronløsrivelsesarbejde, springer elektroner fra katoden mod anoden.

Ladninger gennem gasser passerer lettest, når metalelektroderne er spidse .


Skriv et svar til: negative partikler ud af metal!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.