Matematik

Opgaver med facit

16. december 2004 af Nick_L (Slettet)
Hej

Jeg går i øjeblikket på 2.hh, og har lige haft terminsprøve, men til min skuffelse var der nogen rimelig komplekse cosinus og sinus opgaver, derfor kunne jeg godt tænke mig at være lidt bedere forberedt med hvad det angår til næste prøve.
Er der nogen af jer som ligger inde med nogle trekants beregnings opgaver med lidt udfordring i? Der må meget gerne være facit liste til så jeg kan tjekke om jeg gør det rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2004 af Alicante (Slettet)

hvilke cosinus og sinus formler bruger du kender 2 forskellige.

Svar #2
16. december 2004 af Nick_L (Slettet)

Er ikke lige helt med på hvad du mener, men jeg mener opgaver til cosinus og sinus relationerne, altså trekants beregning.

a/sinA=b/sinB=c/sinC, altså desiderede trekantsberegnings opgaver hvor man skal finde længder og vinkler mm..

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2004 af Alicante (Slettet)

er cosinus formlen c i anden= a i anden+ b i anden - 2ab gange cos c

Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2004 af allan_sim

Kunne du ikke give et eksempel på en opgave fra prøven, så vi kan se, hvad niveau vi snakker om - så kan jeg måske henvise dig til en opgavesamling

Svar #5
16. december 2004 af Nick_L (Slettet)

Jo, kan jeg da :) Det er matematik niveau B.

En opgave kunne f.eks. være sådan en som opgave 3 i dette opgave sæt

www.nnauktion.dk/opgave.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2004 af allan_sim

Ok, men det er jo fra den almene studentereksamen. I så fald vil jeg foreslå dig at gå på biblioteket og få fat på Jens Carstensens Mat1-2-3. Det er et lærebogssystem til gymnasiet, der har tilhørende opgavebøger. Her er udvalgte opgaver forsynet med facit.

Desuden kan du finde masser af gamle eksamensopgaver på http://www.uvm.dk

Regn på nogle af dem og spørg i forummet, hvis du render ind i problemer.

Brugbart svar (1)

Svar #7
16. december 2004 af allan_sim

Mere præcis adresse til UVM:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/?menuid=150560

Svar #8
19. december 2004 af Nick_L (Slettet)

Oki, har fundet en side med tidligere eksamens opgaver fra HHX, hvilket jo nok er mest passende eftersom det er denne uddannelse jeg er ved at gennemføre.

Men tak for hjælpen, og jeg vil da følge din opfordring med at spørge om hjælp på dette forum hvis jeg kommer i problemer.

Skriv et svar til: Opgaver med facit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.