Fysik

N

13. august 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Et lod hænger i et newtonmeter. Loddet vejer 100 g.

Hvilken kraft vil newtonmetret så vise? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Det vil kun være tyngdekraften der virker på loddet. Kraften er derved givet ved formlen F = m × g, hvor g er tyngdeaccelerationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

Loddets masse er 100g=0,1 kg

Tyngdekraften på loddet er m*g=0,1 kg *9,82 m/s2=0,98N, der er den kraft Neutonmeteret vil vise.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1 Hvis det kun er tyngdekraften der virker på loddet så vil det accelere ned. Jeg går ud fra at det er i et system hvor Newtons første lov gælder, derfor virker der en opadrettet ligeså stor kraft sim tyngdekraften på loddet.


Svar #4
13. august 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

sådan?

F=0,100kg·9,82 m/s =


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#4 Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2009 af Darwin (Slettet)

#3.

Ja, det var en uheldig formulering.

#4.

F = 0.100 kg × 9.82 m/s2 = 0.98 N.


Svar #7
13. august 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

okay okay nu er jeg  med :) tak skal I have


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

#6

Godt set

Bare et lille total der mangler, men det har en betydning.


Skriv et svar til: N

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.