Matematik

Ghz til tid ?

15. august 2009 af Kio (Slettet)

Spørgsmål:
En Pentium M740 processor er opgivet  1,73 Ghz.
Hvor lang tid er den om at udføre en instruktion ?

Har nogen venligst en formel man her kan bruge ?

Mvh Kim


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: GHz = GigaHertz

Hertz er en frekvens, altså pr. tid. Den kan altså gennemføre 1,73*10^9 operationer pr. tidsenhed, som nok er sekunder. Prøv selv herfra. :)


Svar #2
15. august 2009 af Kio (Slettet)

Det er godt nok nogle år siden :(

Det er min datter der spørger

Findes der ikke en formel der kan regne disse ting ud ?

Og kender du tilfældigvis en side hvor man kan se de forskellige

tabeller for udregninger, f.eks Hz til sek osv ?

Mvh Kim


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Der er masse af formler til beregning, men noget er man bare nød til selv at indse og på den måde opbygge sin egen formel.

I denne sammenhæng er der dog, at f = 1/T, hvor T er perioden, og f er frekvensen. I din opgave er T perioden for at lave én operation. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. august 2009 af mgunvald (Slettet)

Tiden for udførelsen af en instruktion afhænger af hvor mange clockcykluser det tar at udføre instruktionen. Det ta'r fx flere clockcykluser at gange end at lægge sammen.

En clockcyklus er som nævnt 1/f.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. august 2009 af mathon

formelt:
T = 1/f = 1/(109 s-1) = 10-9 s = 1 milliardedel sek

men
BEMÆRK #4


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. august 2009 af kleif

Bemærk at #5 er for 1GHz.


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. august 2009 af mathon

eksakt

T = 1/(1,73*(109 s-1) = 1,73-1*(10-9 s) ≈ 0,6*(1 milliardedel sek) = 0,6 milliardedel sek


Skriv et svar til: Ghz til tid ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.