Matematik

Hvornår vil det overtage?

15. august 2009 af Aqua (Slettet)

30.000 mennesker uden for EU kom til Danmark med 5 millioner indbyggere et år. Kvinderne fra disse lande uden for EU føder i gennemsnit tre børn. Kvinder fra det land, indvandrerne indvandrede til, føder i gennemsnit et barn.

Hvor mange år går der, før indvandrerne har overtaget Danmark?


 


Svar #1
15. august 2009 af Aqua (Slettet)

Jeg fik lige en amerikansk ingeniør til at beregne det. Han skrev:

If you take a generation as 20 years, and lifespan is 60 years, the immigrant's population is, in 20 year jumps:

G0: 20k
G1: 20k x 1.5 – 20k/3 = 20k(1.5–0.333) = 20k(1.16667) = 23333
(1.5 children per person, 1/3 of the population dies from old age)
G2: 23.333k(1.166667) = 27.222k
etc.

A formula can be derived, but we only need a few generations.


Natives:
G0: 5000k
G1: 5000k x 0.5 – 500k/3 = 5000k(0.16667) = 833.333k
G2: 833.333k(0.1666) = 41.666k
G3: 41.666k(0.1666) = 6.944k

so somewhere between G2 and G3 the crossover happens.
 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2009 af randihauder (Slettet)

WTF


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Med lidt eksponentiel regning, så har du selv svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2009 af randihauder (Slettet)

´jaja, men danskere har jo en fødselsrate på over 1. Og invandrerne bliver gerne mere og mere integreret til landets kultur osv jo flere generationer der går, samt at de også får børn med danskere i den tænkte situation, det er jo ikke særlig sandsynligt det der regnestykke


Skriv et svar til: Hvornår vil det overtage?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.