Kemi

Koncentreret saltsyre

16. august 2009 af marshov (Slettet)

Opgaven lyder så ledes

koncentreret saltsyr er eb 37 masse% opløsning af HCl i vand. Densiteten (massefylden) er 1,19 g/mL.

en elev spilder 10 mL konc. saltsyre og tørrer ikke op. efter et stykke tid er vandet fordampet, og HCi er fordelt i luften i lokalet. Luftens volumen sætters til at 200m3 . Grænseværdien for HCi er 7mg/m3 . Overskrides grænseværdien for HCi i lokalet??

Håber på at nogle kan hjælpe mig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2009 af kieslich (Slettet)

Massen af den spildte syre m(syre) = 10mL*1,19g/mL =....

Massen af HCl m(HCl) = 0,37*m(syre) = ......

Koncentration m(HCl)/200m3 = .......      Sammenlign med 7mg/m3


Svar #2
18. august 2009 af marshov (Slettet)

jeg få tallet til at være 0,022015 og hvad kan jeg bruge det til


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#2

Er det ikke 22,02 mg/m3 ?

husk at du regner på gram til at starte med, grænseværdien regnes med mg/m3

i så fald er grænseværdien overskredet.


Skriv et svar til: Koncentreret saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.