Matematik

Koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne m og l

17. august 2009 af Snallesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej (:

Er lidt i tvivl om hvad jeg skal her. To linjer l og m er bestemt ved

l: 2x - y - 4 = 0

m: x + 3y + 5 = 0

Bestem dernæst koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne l og m


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af desert_eye (Slettet)

du løser l=m

l: y=2x-4

m: y=-(x/3) - (5/3)

solve(2x-4=-(x/3) - (5/3),x)

x=1

bestemmer y ved indsætte i l

l=2*1-4 =-2

dvs. P(1,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du har to ligninger med to ubekendte. Brug evt. substitutionsmetoden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

Eller brug lige store koefficienters metode; min favorit.

Eller grafregneren uden mellemregninger: solve(2x-y-4=0 and x+3y+5=0,{x,y})     giver både x og y på en gang.

'and' findes under 'catalog'


Skriv et svar til: Koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne m og l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.