Matematik

Primtalsfaktore Matematik

18. august 2009 af range ploox (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan laver jeg disse:?

252

637

700

Skal finde primtalsfaktoren af dem.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2009 af Duffy

Du skal formentlig PRIMTALS-FAKTORISERE tallene ! !

Lad os kigge på 252

Du kan se at det er et lige tal, så 2 går op

252 / 2 = 126

126 er også lige så 2 går op

126 / 2 = 63

63 fås ved udgangning af 9 og 7 , så disse tal går op i 63. Men så går 3 også op, da 9 = 3·3

Alt i alt er således 252 = 2·2·3·3·7 = 22·32·7

Hermed er den ønskede primtalsfaktorisering opnået.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2009 af MN-P (Slettet)

637=7*91=7*7*13       

Start nedefra og find ud af om primtallene går op i tallet. Det er en fordel at kunne tabellerne, når denne opgave skal løses.


Svar #3
19. august 2009 af range ploox (Slettet)

Tak alle


Skriv et svar til: Primtalsfaktore Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.