Kemi

Afstemning og beregning 1

19. august 2009 af NickIranii (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg har en opgave, som jeg håber, at I vil hjælpe mig med: 

Opgave 1: 

Et fast hvidt stof er ved kvalitativ analyse bestemt til at være opbygget af natriumioner og arsenat(III. Ud fra viden om arsens kemi kan man slutte, at stoffets molekylformel kan skrives NaxAsOy. 

Der udføres to kvantitative analyser med det formål at bestemme x og y, 

Analyse 1: 

0,1471g af stoffet afvejes og opløses i fortyndet svovlsyre. denne opløsning titreres med 24,12 mL 0,01871 M kaliumpermanganat.

Under titreringen forløber reaktionen: As3+(aq) + Mno4-(aq) --> H3AsO4(aq) + Mn2+(aq)

a) Afstem reaktionsskemaet

b)Beregn stoffets molare masse

Analyse 2:

0,1355g af stoffet afvejes og opløses i demineraliseret vand, hvorefter der fortyndes med demineraliseret vand til 100,0 mL og omrystes. En flammefotometrisk analyse viser, at den fortyndede opløsning indeholder 240 mg Na+/L.

c) Beregn værdien for x i stoffets molekylformel.

d) Bestem stoffets molekylformel.

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

a) As ændre OT fra +3 til +5 = 2 op
Mn ændrer OT fra +7 til +2 0 5 ned

Løs dette som en alm redoxligning, hvor du bruger 5 Arsensyrling og 2permanganater for at afstemme OT.

Der skal desuden være 12H2O og 9H+

b) 0,01871*24,12/1000 = x mol permanganat.

Af reaktionsligningen ser du, at 2 mol permanganat svarer til 5 mol arsensyrling, hvoraf x mol permanganat svarer til x*5/2= y mol

derefter 0,1471g/ y mol = z g/mol, som er resultatet.

Håber det hjalp med at komme videre.. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af mathon

redox-afstemning
se
http://peecee.dk/upload/view/187541


Skriv et svar til: Afstemning og beregning 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.