Matematik

Diff. ligninger

19. august 2009 af Quijote (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1:

Vis at funktionen er løsning til differentialligningen f(x) = -4x + 2 er løsning til diff. ligningen y' =-2y-8x

På højre side: -2y-8x

På venstre side: -4 ....

Er der nogen der kan hjælpe med at komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Du indsætter f(x), som y på højre side...


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2009 af peter lind

Højre side -2y-8x= -2(-4x+2) -8x


Svar #3
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

Sådan:

-2*-4x+2 -8x = 2 ??

hvad herefter?


Svar #4
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

Ja ok # 2 så bliver det -4

Men hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2009 af peter lind

-2(-4x+2) -8x = (-2)*(-4x) + (-2)*2 -8x


Svar #6
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

Heh tak det var en fejl før. Men har jeg så resultatet ? altså -4 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2009 af peter lind

Ja og det stemmer jo også med hvad du får på venstre side.


Svar #8
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

Ja det er rigtigt :)

Tak for det.


Skriv et svar til: Diff. ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.