Matematik

Opgave

21. august 2009 af duermig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har knoklet meget med den her opgave og jeg fatter nada, er det nogen der vil hjælpe mig.?

Opgaven lyder:

Antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskriften N(t)=100*e^0,23t

Bestem N(0) og N(3). Angiv derefter fordoblingskonstaten- og vækstkonstanten pr døgn.

Er det her så rigtigt :

N(0) = 100·e0,23·0 = 100

N(3) = 100·e0,23·3 = 100·e0,69 = 100·100,69 = 489,779

T2 = log2/logk = log2/e0,23 = 2/100,23 = 1,178
 

Hvordan kan jeg angive fordoblingskonstaten- og vækstkonstanten pr døgn?????


Svar #1
21. august 2009 af duermig (Slettet)

er der helt ærligt ikke nogen der kan hjælpe mig ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2009 af mathon

N(3) = 100*e0,23t = 100*e0,23*3 = 100*e0,69 = 100*1,99372 = 199,372

...........

T2 = ln(2)/0,23 = 3,01368


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2009 af Isomorphician

N(3) er ikke korrekt.

T2 = fordoblingskonstanten, er ikke korrekt. Du får e0,23 til 100,23 hvilket ikke er korrekt.

Vækst pr. døgn:

Udnyt at f(x) =  b*ekx kan skrives som:

f(x) = b*ax, hvor ek = a.


Svar #4
21. august 2009 af duermig (Slettet)

dvs. at N(3) er 199,372
OG
N(0) er 100....

Er det rigtig?
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2009 af mathon

Ja


Svar #6
21. august 2009 af duermig (Slettet)

hvordan er det jeg finder fordoblingskonstaten- og vækstkonstanten pr døgn????


Svar #7
21. august 2009 af duermig (Slettet)

Jeg får fordoblingskonstaten til T2 = ln(2)/0,23 = 3,01368.... så er det rigtig ikke ?


Svar #8
21. august 2009 af duermig (Slettet)

er der nogen der gider svarer!


Svar #9
21. august 2009 af duermig (Slettet)

jeg har brug for ja eller nej ?


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.