Matematik

2. gradspolynomie

22. august 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey :)

jeg skal gøre rede for fortegnet a og c samt diskriminanten d for 2 parabler som jeg har her.

a>1 = benene op ad, a<1 = benene ned af.

d= 0, 1skæring med x.

d>0, 2 skæringer (2. grads ligning vi beskæftiger os med)

d<1, 0 skæringer med x....

Men hvad så med c? Hvad fortæller den, samt dens fortegn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af 215 (Slettet)

C fortæller hvor Grafen skærer Y-aksen  


Svar #2
22. august 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, mange tak for det.. tror godt jeg kan så det nu.

Hvis man sætter x til 0, får man jo at f(0) = c, så (0,c). Det er sådan ikke?  : )


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af mathon

f(0) = c så (0,c) tilhører parablen - Ja

.....
eventuelle detaljer
se
http://peecee.dk/upload/view/158302


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af mathon

eller måske
 

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Svar #5
22. august 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ppuff det tog sin tid at læse, men jeg tror at jeg er med på det, mange tak :)


Skriv et svar til: 2. gradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.