Matematik

Matematik isoleing

22. august 2009 af Vpigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået et matematik spørgsmål, som jeg ikke helt forstår hvordan man regner.

Spørgsmålet er: Isolér h i formlen A= 0,5 * g * h. Isolér derefter g.

Ved allerede, at svaret er h= 2A (brøkstreg) g & g= 2A (brøkstreg) h

... men hvorfor skal man gange med 2A?? .. og hvordan viser man på skrift (det skal afleveres), at man er nået frem til det resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af mathon

A = 0,5 * g * h                                 gang med 2 på begge sider

2A = g*h                                          divider med g begge sider

(2A)/g = h
................

analogt ved isolering af g
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af Isomorphician

A = 0,5*g*h <=>

gang med 2 på begge sider:

2A = 1*g*h <=>

2A = g*h <=>

divider med g på begge sider:

2A/g = h


Svar #3
22. august 2009 af Vpigen (Slettet)

Men hvorfor skal man gange med to på begge sider??


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af Isomorphician

Hvis du ikke ganger på begge sider vil lighedstegnet miste sin rigtighed.

Fx:

2*4 = 8

Men hvis du kun ganger den ene side med 2 får du:

2*4 = 16, hvilket ikke er sandt.


Svar #5
22. august 2009 af Vpigen (Slettet)

Ja, det ved jeg godt.

Jeg formulerede vist mit spørgsmål forkert; hvorfor skal man gange med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2009 af Isomorphician

For at få faktoren 0,5 væk.


Skriv et svar til: Matematik isoleing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.