Matematik

reducer? :S

22. august 2009 af Fremder (Slettet) - Niveau: A-niveau

heej..  jeg skal reducer udtykket herunder , men er losst :S

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

Min forslag:

a+b*a-b+ba+bb-a^2

a går ud med a og b med b , så derfor ab^2 ?? passer det? synes det er helt forkert? pleas hjælp. har aldrig forstået det:S


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2009 af lallenalle (Slettet)

(a-b)(a+b) +b(a+b)-a^2

du ved at (a-b)(a+b) = a^2+b^2 

b(a+b) = ba+b^2

nu kan du sætte ind :

a^2-b^2 +ba+b^2-a^2 = ba


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2009 af peter lind

Det er den første del, der er forkert. (a+b)(a-b) = a2-b2, hvilket skulle være en velkendt sætning.  Den kan vises med (a+b)(a-b) = a(a-b) +b(a-b) = . Derefter ganges der ud på samme måde som du korrekt gjorde på den sidste del.


Svar #3
22. august 2009 af Fremder (Slettet)

Okaj 1000 tak. :D Nu forstår jeg det. :D


Skriv et svar til: reducer? :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.