Matematik

Bestem eventuelle skæringspunkter imellem følgende linjer:

22. august 2009 af Tønder10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:)

Kan slet ikke lige finde ud af hvad man skal gøre her. Håber i kan hjælpe :)

A.

4y - x = -6

6y = -3x + 24

B.

2x + 3y -4 = 0

2x + 3y - 6 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af ggf (Slettet)

sæt de to ligninger lig hinandne og løs!


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af Isomorphician

Isoler enten y eller x i hver af de to ligninger, og sæt ligningerne lig hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af ggf (Slettet)

A. x=(22/3) og y=(1-3)


Svar #4
22. august 2009 af Tønder10 (Slettet)

Okaa. Tak, jeg prøver :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2009 af mathon

A.

4y - x = -6

6y = -3x + 24                som reduceres til

I:   -x + 4y = -6
II:   x + 2y = 8               I og II adderes

6y = 2             
y = (1/3)                       som indsat i 6y = -3x + 24 giver

6(1/3) = -3x + 24
3x = 22

x = (22/3)
              
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2009 af lavard (Slettet)

du kan altid bruge cas-værktøjet :)

solve(4y-x=-6 and 6y=-3x+24,x,y)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2009 af ggf (Slettet)

Rettelse til #6

solve(4y-x=-6 and 6y=-3x+24,{x,y})


Skriv et svar til: Bestem eventuelle skæringspunkter imellem følgende linjer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.