Matematik

Problemer med matematikafleverin :)

22. august 2009 af Mullefilumpen (Slettet)

Hej derude.
Jeg er igang med en matematik aflevering om reduktion.
Jeg kan ikke finde ud af det, og om jeg gør det rigtig.

Opgaverne er alle ligesom denne:
3(x-3x)*6x*(-1)

Jeg er har så fundet frem til to muligheder:
Her har jeg ophævet parantesen.

1) 3(x-3x)*6x*(-1) =
 3*x-3x*6x-1
3x-3x*6x-1
0x*6x-1
= -1

Anden mulighed:
Her har jeg ganget ind i parantesen.

2) 3(x-3x)*6x*(-1)=
3x-9x^2*6x-1
=18x-9x^2*-1.

Er der overhovedet nogen af mulighederne der er rigtige?
Kan jeg evt. få en forklaring.
Jeg håber meget at i kan hjælpe mig.
På forhånd mange tak.

- Mette.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af peter lind

3*(x-3x)*6*(-1) =- 3*(x-3x)*6= -3*(-2x)*6 fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af mathon

3(x-3x)*6x*(-1) = (-3)*(6x)*(x-3x) = -18x(x-3x) = -18x*x + 18x*3x = -18*x*x + 18*3*x*x =
                                                                                                               -18x2 + 54x2 = 36x2


Skriv et svar til: Problemer med matematikafleverin :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.