Matematik

definitionsmængden/værdimængden, søger hjælp hurtigt!

23. august 2009 af mathildexi (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg sidder og hjælper en ven med noget matematik, som er 10. klasses stof, men har glemt alt om det nedenstående. Er der nogen som kunne være mig behjælpelig?

Idet definitionsmængden består af de hele positive tal, skal værdimængden bestemmes, når en funktion har følgende forskrift;(med andre ord: hvilke tal-værdier kan y antage, når x er et naturligt tal?)
a : y = 4x-8
b : y = x i anden
c: y = kvardratroden af x
d: y= kvadratroden af x i tredje.

(opgaven står i bogen: "Sigma 10").
 


Tak på forhånd.

- Julie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

x          1          2          3           4          5          6

a         -4         0          4           8         12        16

b         1          4          9          16        25        36

c          1         √2        √3          2         √5        √6

d         1         2√2         3√3      8          5√5     6√6


Skriv et svar til: definitionsmængden/værdimængden, søger hjælp hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.