Matematik

Ligning.

23. august 2009 af Emtkjær (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder med ligninger og kan ikke finde ud af, hvordan man regner følgende ud:

4-(3-x)2=7-x Jeg ved den skal gi' x=3, men kan ikke se hvordan.

og

(3-x)+5 = 4 (2x-5)   Ved at x= 22/7 , men kan heller ikke se, hvordan?

Håber på svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af Danielras (Slettet)

Hæv parenteserne, og isoler derefter x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af mathon

4-(3-x)2 = 7-x

(3-x)2 = (3-x)*2
eller
(3-x)2 = (3-x)2     ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af mathon

hvis x = 3

4-(3-x)2 = 7-x                           gang ind i parentesen
4-(6-2x) = 7-x                           hæv minusparentesen
4-6+2x = 7-x                             reducer venstre side
-2+2x ) 7-x                                adder x på begge sider og reducer
-2+3x = 7                                  adder 2 på begge sider og reducer
3x = 9                                       divider med 3 på begge sider

x = 3

 


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.