Matematik

Konstant

24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Se vedhæftede fil.

Hvis vi starter med den første. Så ja, den får jeg til korrekt. Har ikke lige prøvet den næste endnu. Men mit spørgsmål lyder på, hvordan sidste del af opgaven lyder.. Hvad skal man egetligt?

Vedhæftet fil: opg 613.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Konstanten k er lig 3 (x forskellig fra 1). Sæt det hele over på venstresiden og forkort


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

rettelse, der skulle have stået x forskellig fra -1


Svar #3
24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Altså de to 'udsagn' er gode nok (:


Svar #4
24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

a) HVORFOR skal x være forskellig fra -1?

b) Og hvordan kommer du frem til en konstant på 3? Det er vel ikke bare gæt og vær heldig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af Danielras (Slettet)

a) Fordi du ikke må dividere med 0.

b) Du har lige vist at begge funktioner er stamfunktioner til den oprindelige funktion. Derfor må man kunnne "komme fra den ene til den anden" ved at addere en konstant. Og den findes ved at gøre som det skrives i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Når du samler udtrykket på den ene side af ligningen og reducerer, kommer det af sig selv, da de har fælles nævner. Med hensyn til brgrænsningen på x, så gælder, at man ikke kan dele med 0, derfor x+1≠ 0 <=> x ≠  -1


Svar #7
24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Årh okay så (:

Når jeg samler på vestresiden og reducerer, får jeg så: 3+3x=k. Men hvordan kender jeg så værdien for x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

3*(x+1)/(x+1) = 3, du sætter udenfor partentes og forkorter.


Svar #9
24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#8 Den er jeg ikke helt med på. Hvordan er du nået dertil?

Jeg skrive rlige mine udregninger:

((x^2+x+1)/(x+1)) - ((x^2-2x-2)/(x+1)) =k

<=> x+1-(-2x-2)) = k <=> 1+2+x+2x =k <=> 3+3x=k


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2009 af Danielras (Slettet)

k = (x^2+x+1)/(x+1) - (x^2-2x-2)/(x+1)
k = (1/(x+1))*((x^2+x+1) - (x^2-2x-2))
k = (1/(x+1))*(x^2+x+1 - x^2+2x+2)
k = (1/(x+1))*(3x+3)
k = (3x+3)/(x+1)
k = 3(x+1)/(x+1)
k = 3


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du må prøve igen, du ser jo, at brøkerne har identiske nævnere, så kan du sætte på fælles brøkstreg, altså

(x2+x+1-x2+2x+2)/x+1 = (3x+3)/(x+1) = 3(x+1)/(x+1), der kan forkortes til 3


Svar #12
24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Tak Danielras (: Hvor var det nemt og enkelt beskrevet! Nu er jeg med!


Skriv et svar til: Konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.