Kemi

Kemiske bindinger

24. august 2009 af elissa92

P4o10. Der er 4 dobbeltbindinger der. Hedder bindingen så ikke dobbeltbinding eller kovalent binding?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Kovalentbinding = Elektronparbinding

dobbeltbinding = 2*Elektronparbinding = 2* Kovalentbinding


Svar #2
24. august 2009 af elissa92

dvs. det er en kovalentbinding ik?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

*Flere kovalentebindinger ;)

Lær at kalde dem Elektronparbindinger.


Svar #4
24. august 2009 af elissa92

okay tak :)

og SiO2 er der 2 dobbeltbindinger, så den må også være elektronparbindinger, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Dvs. der er 2 elektronparbindingerne mellem hver oxygen til silicium, altså 4 i alt.

Yes Miss ;)


Svar #6
24. august 2009 af elissa92

Nårh okay. Nu forstår jeg det bedre.

I BF3 er der kovalent binding fordi der ikke er elektronparbindinger tilstede, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

forstår ikke?

Hvis det er Brom (III) så er det bare enkeltbindinger, dvs. ingen elektronparbindinger (kovalentbindinger)


Svar #8
24. august 2009 af elissa92

hedder bindingen så bare enkeltbindinger?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

CH3 - CH3 (Enkeltbinding)

CH2 = CH2 (Dobbeltbinding)

CH≡CH (Tripelbinding)


Svar #10
24. august 2009 af elissa92

okay :)

takker


Svar #11
24. august 2009 af elissa92

jeg har lige lavet de sidste. ville bare lige vide om de er rigtige:

K2SO4 = elektronparbindinger

FeO = enkeltbinding

Na = metalbinding


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Tror K2SO4 har ionbindingerne

og Jern (II)oxid har en enkeltbinding (korrekt)

Na er natrium dvs. et grundstof


Svar #13
24. august 2009 af elissa92

okay. så forstår jeg ikke hvorfor K2SO4 har ionbinding :s


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. august 2009 af Darwin (Slettet)

Det bør lige påpeges, at elektronparbindinger og kovalente bindinger er forskellige navne for nøjagtig samme ting. Disse elektronparbindinger kan opdeles i enkelt-, dobbelt- og trippelbindinger.

#12.

Både K2SO4 og FeO er ionbindinger.


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. august 2009 af Darwin (Slettet)

#13.

De to elektroner fra kaliumatomerne er (fuldstændigt) overført til det elektronegative SO42-.


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#15

Er mange elektronparbindinger/ionbindinger ikke en blanding af hver egentlig?


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. august 2009 af Darwin (Slettet)

#16.

Jo, den faktiske "struktur" er en hybrid af resonansstrukturene  K22+SO42- (ionisk interaktion) <----> K2-SO4 (kovalent binding). (NB: det er resonanspil).


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Synes også der var noget om sagen :)

Er ikke hardcore til Kemi, så jeg spørg lige om sådan nogle ting.


Skriv et svar til: Kemiske bindinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.