Matematik

Hvordan??? Funktioner ..

24. august 2009 af Neeluh (Slettet)

Hej

er der nogen der kan hjælpe mig med at komme igang med denne her opgave? er gået i stå :S

Opgave 2.


En funktion f er givet ved f(x) =x3+4.
a) Bestem f(6).
b) Bestem f’(6)
c) Løs ligningen f(x) = 6
d) Løs ligningen f’(x) = 6
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af NejTilSvampe

b) f'(x) =3x^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af kieslich (Slettet)

#0

En funktion f er givet ved f(x) =x3+4.    <-- Sådan??
a) Bestem f(6)  = 63 + 4
b) Bestem f’(6)..     Find f '(x) ( brug reglen   ( xn )' = n*xn-1  )
c) Løs ligningen f(x) = 6.    Løs x3+4 = 6
d) Løs ligningen f’(x) = 6    lav b) først.
 


Svar #3
24. august 2009 af Neeluh (Slettet)

Ja præcis sådan :)

er det sådan? :S:S syntes det ser lidt forkert ud..

a) f(6) = 63 + 4

    f(x) = 220

jeg skal vel gøre mere ikke?  og tusinde tak for det hurtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af kieslich (Slettet)

a) er rigtig. Lav nu de andre :)


Svar #5
24. august 2009 af Neeluh (Slettet)

Cool :P

Jeg kender ikke lige den regel til b).. kan du fortælle hvad den hedder, så jeg evt kan slå den op eller sådan noget?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2009 af kieslich (Slettet)

Det er ellers en af de første man lærer når man lærer om differentation. NejTilSvampe har skrevet løsningen i #1.


Skriv et svar til: Hvordan??? Funktioner ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.