Matematik

Hurtig ligning..

25. august 2009 af DenAnonyme (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvordan udregner man (x+2)² -(x-2)² = 14


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af mathon

brug:

(a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab


Svar #2
25. august 2009 af DenAnonyme (Slettet)

det har jeg ikke lært at bruge. er der ikke en anden metode?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2009 af mathon

(x+2)² -(x-2)² = 14

(x2+ 22 + 2·x·2) - (x2+ 22 - 2*x*2) = 14

x2 + 22 + 4x - x2 - 22 + 4x = 14

8x = 14 .............


Svar #4
25. august 2009 af DenAnonyme (Slettet)

tak.. jeg prøvede den første metode og jeg fik også 8.. jeg gjorde sådan her: 2²+2² = 8 og dividerede med 14 og resultatet blev 1.75.. er det rigtigt?


Skriv et svar til: Hurtig ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.