Matematik

Ligning..

25. august 2009 af DenAnonyme (Slettet) - Niveau: 9. klasse

er der ikke en venlig sjæl derude, der kan hjælpe mig med at udregne denne ligning: (x+3)(x+3) = (x-4)²-2

jeg vil meget gerne have, at I/De forklare mig det på en måde, som jeg kan forstå..


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Venstre side:
(x+3)*(x+3) = x2 + 3x + 3x + 9 = x2 +6x + 9

Højre side:
 

starter med parantesen
 

(x-4)2 -2 = x2 - 8x + 16 - 2

= x2 - 8x +14

Så sætter vi begge sider lig hinanden:
 

x2 +6x + 9 = x2 - 8x +14
 

x2 går ud med hinanden.
 

14x - 5 = 0


Skriv et svar til: Ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.