Fysik

Fotonenergi ved overgang

25. august 2009 af christiasoerensen (Slettet)

Energiniveaudiagrammet (se vedhæftede fil) viser tre energinieauer K, L og M for grundstoffet platin. Der udsendes stråling ved overgang fra M-niveauet til henholdsvis L- og M-niveauet.

a) Beregn fotonenergien i den stråling der udsendes ved overgang fra M-niveauet til henholdsvis L- og K-niveauet.

b) Beregn bølgelængden af den del af strålingen der har kortest bølgelængde.

nogen der vil hjælpe ?

Vedhæftet fil: platin.bmp

Brugbart svar (2)

Svar #1
25. august 2009 af mathon

Em→n = h·c·Ryd·[(1/n2) - (1/m2)] , m>n


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2009 af peter lind

Fotonenergien er forskellen mellem energiniveauerne.

Det er fotonen med størst energi, der har  den korteste ølgelængde. Bølgelængden kan findes af E=hν = hc/λ


Skriv et svar til: Fotonenergi ved overgang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.