Matematik
OPgave i SSO i matematik
18. december 2004 af
/quillity (Slettet)
Når AB er korde i en given cirkel og P ligger på forlængelsen af AB udover B, således at længen af PT (T røringspunktet for en tangent gennem P til cirklen) er lig med længden af AB, vis da at forholdet mellem AP:AB er det gyldne snit (vink! Et punkts potens med hensyn til en cirkel er relevant).
Jeg er lost. Det med et punkts potens handler om, at hvis diameteren gennem P tegnes og diameterens skæringspunkter med cirklen kaldes X og Y så vil
PX*PY=PA*PB
Jeg er lost. Det med et punkts potens handler om, at hvis diameteren gennem P tegnes og diameterens skæringspunkter med cirklen kaldes X og Y så vil
PX*PY=PA*PB
Svar #1
18. december 2004 af /quillity (Slettet)
...Nåja, og PX*PY=PA*PB=t^2 hvor t=PT=AB, jeg kan ikke få den knækket
Skriv et svar til: OPgave i SSO i matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
