Matematik

Om en linje ligger i planen - 3-dimentionel

26. august 2009 af HoveHviid (Slettet)

Hej ..

Jeg sidder med en matematikopgave hvor jeg skal undersøge om en linje ligger i planen 2x+4y-z=12 og jeg har en parameterfremstilling for linjen: (x,y,z)=(2-t , 3+t, 4+2t)

Jeg sætter mine koordinater ind i planensligning og får at

2*(2-t)+4*(3+t)-(4+2t)=12

Når så jeg regner det ud går t'erne ud med hinanden og der kommer til at stå

12=12

Betyder det så at linjen ligger i planen?

Hilsen Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af ibibib (Slettet)

ja


Svar #2
26. august 2009 af HoveHviid (Slettet)

Super .. Tak :)


Skriv et svar til: Om en linje ligger i planen - 3-dimentionel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.