Matematik

Hjælp til potens opgave

26. august 2009 af christian0710 (Slettet)

2^0.5*2^2.5 

Hvad gør man?? Man kan jo ikke bruge potensreglen a^m*a^n =  a^m+n da det ikke er en hel eksponent men 0.5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis der menes

kan reglen fint benyttes selvom eksponenten ikke er et heltal.


Svar #2
26. august 2009 af christian0710 (Slettet)

oki, er det fordi det står som decimaltal frem for brøk (1/2) at man kan det?

men 0.5 er det et helt og positivt tal? der står nemlig at de der 5 potensregneregler kun gælder for positive og hele tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis der står det må du hellere lade være da tallene klart ikke er hele. Det gør ingen forskel om det er decimaltal eller kommatal.

Hvis du vil følge dine regler kan du udnytte:

og

så du i alt får

"Sjovt nok" er resultatet det samme.


Svar #4
26. august 2009 af christian0710 (Slettet)

Tak for hjælpen! Det er vi ikke helt kommet til endnu, men jeg kan se at de regler du brugte skal vi til at lærer :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2009 af hvadmeddet (Slettet)

I lærer nok reglerne tidsnok.

Det er dog vigtigt at understrege, at reglen  fint kunne have været anvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2009 af mathon

#5 fortsat

...som er faglig elegant og enkelt gennemførlig her:

20.5 * 22.5 = 20,5+2,5 = 23 = 8


Skriv et svar til: Hjælp til potens opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.