Matematik

Højden på en trekant

27. august 2009 af thesteengaard (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! Jeg har fået en opgave, som jeg har lidt problemer med. Jeg skal finde højden af en trekant, men jeg har ikke arealet af trekanten. Og skal man ikke bruge arealet af trekanten til at beregne højden og omvendt?

Her er opgaven: Beregn højden på siden AH i trekant AOH

Jeg har disse facts: fra A-O er 300 cm og fra A-H er 230 cm og det er en ligebenet trekant, hvor to sider er 300 cm og den sidste er 230 cm.

Håber, at der er en der kan hjælpe. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at tegne din trekant, så ser du at højden indgår i en retvinklet trekant og du skal kun bruge Phytagoras for at finde den, som siger: a²+b²=c²


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2009 af peter lind

I sådanne opgaver er det første man skal gøre er at tegne. , her trekanten med højden. Kald skæreingen af højden med AH for B. Trekant ABO er en retvinklet trekant med OA som hypotenuse og AB er den ene katetet med længden ½*længde af AH. Du kan bruge Pytagoras på denne trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2009 af mathon

T = √(415*(415-300)2(415-230))

h = 2T/230

............

Herons formel

T = √(s(s-a)(s-b)(s-c)) ,    2s = a+b+c


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2009 af mathon

evt:

A = cos-1(115/300) =

eller

h = √(3002 -1152)  da h tillige er median


Skriv et svar til: Højden på en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.