Matematik

Reducer udtryk - hjælp!

27. august 2009 af Muja (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp mht. at reducere disse udtryk:

nr. 1 = (a-b)^2 + 2b(a-b)

nr. 2= 3x-3y / x^2 - 2xy + y^2

Håber virkelig der er nogen der gider at hjælpe mig , for opgaven skal afleveres i morgen..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af dnadan (Slettet)

Hvad har du forsøgt dig med?

Kig især på kvadratsætningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2009 af MN-P (Slettet)

1) SKRIV FØRSTE LED SOM 2 PARENTESER

SÆT (A-B) UDENFOR EN PARENTES

2)sæt (x-y) udenfor parentes og forkort


Svar #3
27. august 2009 af Muja (Slettet)

okay tak :)
er der nogle der kan komme med en reel udregning og svar på 2'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2009 af kieslich (Slettet)

(3x-3y) /( x^2 - 2xy + y^2)   HUSK parenteser.

=  3(x-y)/(x-y)^2       du kan se i din hvorfor. kvadratsætningerne.

= ......


Skriv et svar til: Reducer udtryk - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.