Matematik

eksponentiel funktion - haster

27. august 2009 af Googles (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med opg.:

En bakteriekultur vokser eksponentielt og antallet af bakterier tredobles på en time. Efter 4 timers forløb indeholder kulturen 10 mio. bakterier. Hvor mange bakterier var der oprindeligt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. august 2009 af dnadan (Slettet)

Hint:

T2=log(2)/log(a), find a

Indsæt herefter i

f(x)=b*a^x, hvor du nu skal bestemme b(du har et punkt og a).


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. august 2009 af karl13 (Slettet)

altså når en funktion er eksponentiel så vokser den med samme hastighed pr. "enhed"

i dette tilfælde pr. time

jeg er rimelig sikker på at svaret er:

=10.000.000/34

= 12.3456,7901


Svar #3
27. august 2009 af Googles (Slettet)

1000 tak for jer begge:)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.