Matematik

Opløs i faktorer

27. august 2009 af NejTilSvampe

Jeg skal opløse  2x2-8x+6 i faktorer så jeg skriver den i formen a(x-r1)(x-r2) .Men der er en del udregninger og det fylder meget, er der nogen som kender en smartere metode?

Altså jeg siger 

2x2-8x+6

r = (8±√((-8)2 -4*2*6))/(2*2) = 3 v 1

a(x-3)(x-1)

a=(2x2-8x+6) / (x-3)(x-1) = 2

Jeg plejer ikke at bruge så meget plads på den type opgaver :P så er der nogen med gode ideer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får opgivet a, så den behøver du ikke regne igen. Ellers er der ikke nogen nemmere måde.


Svar #2
27. august 2009 af NejTilSvampe

 #1 - sikker? Jeg mener det rigtigt man kan se det med det samme at det skal være 2, men stadig væk :P det virker lidt ukomplet hvis ik man gør det i mine øjne :S

Men jeg tager dit ord for det så mange tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2009 af peter lind

Hvis der er pæne løsninger til andengradsligningen kan man gætte. Først sæt 2 ud foran en parantes. Parantesen indeholder x2-4x+6. Hvis der er en pæn løsning går den op i 6. Det efterlader dig med følglende muligheder ±1, ±2 og ±3. Endvidere gælder der at summen af løsningerne skal være koefficienten til x med modsat fortegn, altså her 4. Så er det bare at gennemgå mulighederne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2009 af mathon

2(x2- 4x + 3) = 0

x2- 4x + 3

i en reduceret, ordnet og normeret 2.gradsligning x2 + px + q = 0
er
røddernes sum lig med koefficienten til x med modsat fortegn (her -4) og røddernes produkt lig med ligningens sidste led (her 3)


Svar #5
27. august 2009 af NejTilSvampe

 alright hvad med den her ? :P

d<0

-2x^2+8x-10

så har bare skrevet -2(x^2-4x+5)   <-- Det er vel korrekt ik? xD


Skriv et svar til: Opløs i faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.