Matematik

integration

27. august 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

vi er lige startet på integrationsemnet og vi har fået vores første 4 opgaver for. Jeg har løst 3 af dem, men den sidste kan jeg ikke : ( Håber på litd hjælp, helst en lidt detaljeret, skridt for skridt udregning, så jeg kan se hvad i gør.

Her er opgaven:

Bestem, ved integration ved substitution, nedenstående ubestemte integraler.

Jeg kan ikke finde ud af at lave det der mærkelige integral tegn, så skriver bare et "S" i stedet.

S sinx* kvadratrod(cosx)*dx

Jeg håber i laver en rigtig noob venlig step-by-step udregning. Fordi det er fedt at få løsningen på opgaven, men det er de først eopgaver vi har lavet, så komme ritl at få mange endnu. Så mit mål er altså at lære og forstå det her.

På forhånd tak.

vh. Line :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af peter lind

Jeg har nu ikke i sinde at give hele løsningen. Du lærer mest ved at udregne så meget som muligt selv.

Brug t=cos(x). dt= -sin(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:substitution.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2009 af mathon

se evt
http://peecee.dk/upload/view/168585


Svar #4
27. august 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

puff, det så uoverskueligt når det er et helt nyt emne.

sin(x)dx = -du

^hvorfor vælger du at bruge denne?

Hvorfor ikke sige -sin(x)dx = du

Hvorfor vælger du din skrivning?:)


Svar #5
27. august 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

vent, vent.. nu kan jeg godt se det, men det kræver da at sindsygt overblik det du gør der.

Kan du evt prøve at løse den ved at sige at du = -sin(x)dx. Det er den metode jeg har prøvet at bruge nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2009 af mathon

er jo kun en simpel omsrivning af dit udtryk ( gang med -1 på begge sider)


Svar #7
27. august 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja, ved i hvad. Jeg tror jeg er ved at få lidt styr på det hele nu. Jeg kan sagtens se det nu. Mange tak begge to.


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.