Fysik

Beregn massefylde

28. august 2009 af SophieTheOne (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Jeg håber at der er en, der vil hjælpe mig med denne opgave. Er simelthen gået i stå. Opgaven lyder:

I smykker og mønter angives guldindholdet i karat. 1 karat er 1/24 af vægten. Rent guld er derfor 24 karat. Resten er som regel en blanding af kobber og sølv, eller måske platin. Massefylden we for guld 19,32 g/cm3 , for søv 10,50 g/cm3 og kobber 8,93 g/ cm3. 

Et smyke er fremstillet af en legerin af guld og sølv. Guldsmeden opgiver at smykker er 18 karat. 

Beregn massefylden

Håber nogle kan forstå det jeg ikke forstod, kan forståes af andre.

Sophie


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2009 af mathon

18 karat guld:
ud af 24 g
er
     18 g guld
      6 g sølv

antal cm3 guld: (18 g)/(19,32 g/cm3) =  0,931677 cm3
antal cm3 sølv:  (6 g)/(10,50 g/cm 3) =  0,571429 cm3
samlet volumen:                                =  1,503106 cm3

gennemsnitlig massefylde: (24 g)/(1,503106 cm3) = 15,97 g/cm3 (2 dec.)

 .........
anvendt er:

V = m/ρ

ρ = m/V


Skriv et svar til: Beregn massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.