Kemi

Udregning af pH?

29. august 2009 af modii (Slettet)

Hej alle... jeg er virkelig på herrens på dette spørgsmål.

beregn ph værdi for 0,100M AlCl3

Lyder let men kan virkelig ikke finde ud af den.

1000 TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af mathon

AlCl3  +  6H2O  →  Al(H2O)63+  +  3Cl-

pKs(Al(H2O)63+) = 4,85    dvs. en svag syre


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2009 af mathon

som monohydron syre:

Al(H2O)63+  +  H2O  <--->  Al(H2O)5(OH)2+   +   H3O+         ca. af styrke som eddikesyre
  


Svar #3
29. august 2009 af modii (Slettet)

det vil sige at jeg skal bruge denne formel:

pH=½(pKs-logcs ) ?

dvs: pH=½(4,85-log(0,100))

pH = 2,925 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2009 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Udregning af pH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.