Fysik

Newtons love m.m. Hjælp!

29. august 2009 af CHrisfugi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har flere spørgsmål om nogle opgaver vi har fået stillet i fysik primært dem som jeg er i tvivl om okay:

Opgave 1) En turist taber sit kamera ud over Eiffeltårnet og vi ved

S_0=320 m og V_0=0 og a=-9,82 m/s^2

Så får vi stillet nogle forskellige bevægelsesligninger:

S(t)=320+1/2*(9,82)*t^2

v(t)-9,82*t

a(t)=-9,82

Så den delopgave jeg ikke forstår er: Med hvilken fart rammer kameraet jorden?

Opgave 2:

En kuglestøder på verdensplan støder 21m. Hans skudvinkel er 45 grader. Hvad er begyndelsesfartet?

Den synes jeg virkelig er tricky!

opgave 3:

Bilen standser fra hastigheden 110 km/h og bremselængden er 80. Hvad er middelaccelerationen?

Er det rigtigt det jeg har gjort?:

a=v^2/2*s <=> 110^2/2*80=75,63 km/h?

Til sidst

Opgave 4:

Beregn brøndes dybde idet en pige lader en sten falde ned i brønden og der går 1,5 sek fra hun slipper stenen til hun hører stennen ramme bunden af brønden?

Jeg prøvede mig frem men gav forkert facit som er 11m

Dernæst betyder lydens hastighed noget væsentligt for resultatet?

Og ja det gør det vel da det går et hvis stykke tid før pigen opfanger lyden fra stenen som rammer bunden. Det er ikke som er væsentligt for resultatet kan man dog sige.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af peter lind

Opgave 1. Der gælder s(t)=320-½(9,82)*t2  (fortegnsfejl)

Det nemmest er at bruge energibevarelse. Potentiel energi +kinetisk energi(0) før = potentiel energi(0)+kinetisk energi efter.

En anden mulighed er at finde faldtien fra din første ligning; men det er lidt mere besværlig.

Opgave 2. Du må slå en formel for kastelængden op i din bog. Der findes også en fysik formelsamling på portalen, hvor den muligvis står. Se mit indlæg under kommentar til studieportalen.  

opgave 3: ja

opgave 4. Brug s = ½gt2


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2009 af MN-P (Slettet)

opgave 3

dine enheder passer ikke

v skal angives i m/s (s er i m)

a angives i m/s2


Skriv et svar til: Newtons love m.m. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.