Matematik

F(x) til f(x) hvis graf har linjen y=-x+8

29. august 2009 af ggf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem den stamfunktion til f(x)4x+3, hvis graf har linien med ligningen y=-x+8 som tangent.

Hvis der bare stod y= et tal så vilel det være nemt nok med -x forvirre mig.

1. jeg integrere f(x) og får F(x) og hvad så? :-S


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2009 af mathon

F(x) = 2x2 + 3x + k

F'(xo) = f(xo) = 4xo + 3 = -1       hvoraf xo kan beregnes...........


Svar #2
29. august 2009 af ggf (Slettet)

hvorfor tager jeg den afledede af stamfunktionen? Hvad gør det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2009 af peter lind

Hældningen af tangenten er -1.  Da f(x) angiver hældningen af tangenten for F(x) i x., kan du bruge dette til at finde for hvilken værdi af x tangenten berører grafen for F. I dette punkt må ligningen for tangenten og F(x) have samme værdi.


Svar #4
29. august 2009 af ggf (Slettet)

ok jeg prøver...

f(xo) = 4xo + 3 = -1⇔x0=-1

hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2009 af peter lind

Af tangentligningen findes y0 = -(-1)+8 . Der gælder så F(x0)=y0


Svar #6
29. august 2009 af ggf (Slettet)

Jeg er allerede stået af...

Jeg forstår ikek hvorfor jeg skal alt det der...

F'(x) = 4xo + 3 = -1 ⇔x0=-1

indsætter jeg -1 i F(x) og sætter efterfølgende stamfunktionen lig 8?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2009 af peter lind

ja


Svar #8
29. august 2009 af ggf (Slettet)

F(-1) = 2(-1)2 + 3·-1 + k=8⇔k=9

så er svaret F(x) = 2x2 + 3x + 9? Finish?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2009 af peter lind

ja


Svar #10
29. august 2009 af ggf (Slettet)

hmm når jeg indtegner funktionerne så passer det da ikke? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2009 af peter lind

Hvad er der galt med det?. Læg. evt. et plot ind på portalen.


Svar #12
29. august 2009 af ggf (Slettet)

Hov nej sorry havde bare glemt nogle parenteser, Tusind tak for hjælpen peter og self også mathon :-)


Skriv et svar til: F(x) til f(x) hvis graf har linjen y=-x+8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.