Kemi

afstemning af reaktionsskema med oxidationstal osv.

30. august 2009 af mm :) (Slettet)

Er der en der vil vise  hvordan man afstemmer disse to reaktionsskemaer?

1. PbO2 (s) + Mn 2+ (aq)   → Pb2+ (aq) + MnO4-              (surt miljø)

Jeg ved at PbO2 har et oxidationstal på nul fordi der er tale om to molekyler.. og Mn har et på 2 fordi det er lig med antallet af ioner. Og Pb2+ har også II, og Mn har har igen 0...? og O har - 1?

2. CrO42- (aq) + SO3 2- (aq) → Cr(OH)42- (aq) + SO42- (aq)    (basisk miljø)

Oxidationstal (venstreside):

Cr= 0

O4= - II

S= 0

O3  = -II

Højreside:

Cr= 0

O= -II

H= -II

S= 0

O= -II

Hvordan kommer jeg videre med at afstemme dem..?

På¨forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af mathon

1)


Skriv et svar til: afstemning af reaktionsskema med oxidationstal osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.