Matematik

Bestem stamfunktion med tangent!

30. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal bestemme stamfunktionen til f, hvis graf har grafen for f som tangent.

Jeg har vedhæftet opgaven!

Mine spørgsmpl lyder så:

a) Det er grafen frs opgaven ovenfor ikke sandt?

b) Hvordan griber jeg det an? funktionen for f må vel være f(x)=½x+1 og så skal den integreres: 1/4 x^2 +x +k og hvad så?


Svar #1
30. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Her

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #2
30. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Det er vel noget med at tage f's hældningstal (altså ½ ikke?) og sætte lig fxo.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

a) i mangel af en graf til opgaven er der nok ment figuren til opgave 621. Så du har F(x) (hvis altså du har løst den opgave).

b) Hvis f(x) er tangent til F(x) må der være et x0, således at F'(x0) = f(x0) = ½.   Og f(x0) = F(x0).


Svar #4
30. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ok, jeg får så resultatet til værende F(x) = (1/4) x^2 +x +1(1/4)

Hvordan lyder det?


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion med tangent!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.